Skočiť na hlavný obsah

Z RODNEJ ZEME A KRAJA ~ LÚČNICA: ŠTEFAN NOSÁĽ 90

Umelecký súbor Lúčnica uvádzal slávnostný galaprogram pri príležitosti 70. výročia vzniku Lúčnice a nedožitých 91. narodenín profesora Štefana Nosáľa s názvom "Štefan Nosáľ 90".

Účinkujú všetky umelecké zložky Lúčnice: 45-členný tanečný súbor 40-členný orchester 35-členný spevácky zbor

 

 

Jedinečné výpravné predstavenie s veľkoplošnou projekciou unikátnych archívnych materiálov a výnimočnými hosťami je venované jednej z najvýznamnejších osobností slovenskej národnej kultúry, poprednému choreografovi, pedagógovi a v neposlednom rade aj hercovi, režisérovi, scenáristovi a dlhorocnému umeleckému šéfovi Lúčnice, profesorovi Štefanovi Nosáľovi.

Program mapuje významné umelecké medzníky v živote prof. Nosáľa. V programe okrem členov Umeleckého súboru Lúčnica vystúpia aj hostia z radov jeho známych kolegov, priateľov, študentov a spolupracovníkov.

Choreografia tancov: prof. Štefan Nosáľ Réžia: Mikuláš Sivý Námet, scenár, dramaturgia: Stanislav Dúžek, Mikuláš Sivý, Július Jackuliak, Marián Turner Hudba: Svetozár Stračina, Tibor Andrašovan, Zdenko Mikula Kostýmy: Šarlota Kišová, Dagmar Roháčová Dirigent: Martin Leginus Koncertný majster: Martin Sleziak Zbormajsterka speváckeho zboru: Elena Matušová